mixxt

Sign up here for free!

Welcome to mixxt!

2

Ментори

Description

менторски пар и њихов портфолио, извештај, опсервације

Group created on 01/05/2013 by Славица Јурић

Онако уопште

link this post written on 12/05/2013
  • To top

Морам почети с трачом. Мада трач и није трач ако га износиш јавно.

Када смо листале књиге које нам је Клио понудио, у намери да стекнемо представу о свакој, рече мени Славица: "Јеси ли погледала "Бурек си"? Знаш како је слатка књига. И духовита..." Верујући њеном суду, нисам се задубљивала, у ствари нисам ни погледала књигу док је нисмо почели читати. Онда сам је позвала телефоном и рекла: "Па, ти ниси нормална. Ова књига је свакава само не слатка."

Трач сам написала да бих пренела свој осећај збуњености и забринутости. Читајући књигу, некако сам слутила да ће нам се тим осути. Претежак текст. Губљење фокуса. Вербални егзибиционизам. А опет, читање овакве књиге је својеврсни ментални тренинг. Бар због тога је вредело истрајати. Тим се заиста осуо, али је најистрајнијих пет остало.

Сви су се радовали проширивању. Након читања, то се чинило лакшим и занимљивијим послом. А онда су се и у овом делу рада попречиле тешкоће. Чланице тима су пуне идеја. Хтеле би свашта. На видику је било "много хтели-много започели". Менторке су имале нову врсту задатка: вући и извући да се посао доведе до краја. Рвале смо се са површним текстовима, са правописним грешкама, са немонтираним филмовима. Понешто је сређено, понешто остало кусо. Но, бурек заиста више није исти, како нам је Јернеј најавио.

link this post written on 17/05/2013
  • To top

Проблем са "Буреком" и његовим проширењем је у томе што је књига већ проширење теме бурека. И то врло озбиљно проширење. Како дакле проширити већ проширено? 

Било је ту свашта, али једно се искристалисало. У тиму је остала само једна ученица која је потпуно нова, сви остали су Интеррнест-чеда, тј. већ су сучествовали у пројекту. То је добро али носи и опасност. Наиме, има и код ученика својеврсно хало-ефекат. Пошто су већ прошли кроз Интернест-фазе, имали нека своја задужења и протекле године, ове године су их се држали као пијани плота. Никако да искораче у нешто друго. Опет анкете, опет интревјуи, опет анимације... Исти ученици предлажу и имају сличне идеје као и протекле године. А књига потпуо другачија. 

У свему томе, најупорније се своје позиције у тиму држала порордица Милошев. Тако опет имамо интревјуе са члановима Исидорине породице - свим онима који нису интревјуисани прошле године. Ове године је тема другачија. Одлично то ради Исидора. 

Заправо су најсвежије идеје имали новајлије, али нису истрајали. Стари вукови, пак, имали су технике, не и много свежих идеја. 

  • Statistics: 2 Posts | 3 Visits